11 ting at tale om, når du ikke ved, hvad du skal sige

11 ting at tale om, når du ikke ved, hvad du skal sige
Sandra Thomas

Det sker.

Du er ansigt til ansigt med en person , og du har virkelig lyst til at have en hyggelig samtale med dem (eller måske kigger du på udgangen).

Men du kan bare ikke finde på noget at sige.

Og når du ser deres ansigtsudtryk ændre sig fra venligt og åbent til akavet og ubehageligt , du har det værre.

Du ved ikke, hvad du skal tale om.

Alligevel har du stået over for mere skræmmende udfordringer og sejret.

Er du klar til at få samme succes med klæbrig sociale situationer ?

Læs videre.

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal tale med folk

Du er ikke alene, hvis du ofte oplever, at du ikke ved, hvad du skal sige, og det betyder ikke, at du er ødelagt - eller socialt uduelig - eller et dårligt menneske.

De virkelige årsager er langt mere almindelige og mindre deprimerende, end du tror:

  • Du tvivler på dig selv, hver gang du tænker på et emne eller en sætning.
  • Du bekymrer dig for meget om, hvad denne person tænker om dig (igen... ikke alene).
  • Du har ikke meget energi og har svært ved at anstrenge dig for at være omgængelig.

Når du kan identificere, hvad der står i vejen for en let tovejssamtale, kan du finde en vej igennem det.

Hvad skal du sige til en person, når du ikke ved, hvad du skal sige

Hemmeligheden bag at vide, hvad du skal sige i enhver situation, er at forstå de forhindringer, du kan stå over for, og at sætte dig selv i din samtalepartnerens sted.

De forventer ikke perfektion; de vil ligesom dig have en udveksling, der passer til lejligheden.

Derfor kan du læse følgende tips om, hvad du kan sige eller gøre, når du er mundlam.

1. Bliv nysgerrig. Spørg dem, hvad de har lavet, siden du sidst så dem.

Selv når din sociale energi er i den lave ende, kan du som regel samle nok tankekraft til at spørge, hvad din samtalepartner har lavet, siden I talte sammen sidst - eller hvordan deres dag er gået for dem.

Her er et par idéer til at komme i gang:

  • Hvordan går det med arbejdet?
  • Hvordan går det med familien?
  • Hvordan er det gået, siden du blev færdiguddannet?
  • Hvordan har du det på det seneste?
  • Hvad er godt i dit liv lige nu?

2. Drøft fælles interesser.

Hvis I har fælles interesser, er det et godt sted at starte. Spørg dem, hvad de har lavet på det seneste inden for disse områder. Eller tal om noget, de har skabt eller arbejdet på.

Måske har de ikke fået meget opmuntring på et bestemt område, og i så fald kan dine oprigtige komplimenter lyse deres dag op og give dem noget tiltrængt inspiration.

Du kan også dele dine egne fremskridt med et af dine passionsprojekter, men sørg for at give dem mulighed for at dele deres eget projekt.

3. Lær nogle nyttige isbrydere udenad.

Nogle spørgsmål er bedre end andre til at få en samtale i gang. Lær nogle af dine yndlingsspørgsmål udenad, så du kan huske dem, næste gang du støder på en person og gerne vil tage et øjeblik til at snakke med vedkommende. De fungerer også, når du møder en ny person.

Ligesom interviewerne har nogle spørgsmål klar til brug, inden de første kandidater dukker op, skal du også have nogle spørgsmål på tungen (eller i hånden).

Selv hvis samtalen er kort, sætter de fleste mennesker pris på din interesse for at hilse på dem og høre, hvordan de har haft det. Vælg spørgsmål, som de fleste mennesker gerne vil svare på.

4. Forbered dig med nyttige oplysninger om den person, du skal tale med.

Hvis du på forhånd ved, at du skal tale med denne person, kan du forberede dig med nogle emner, som du ved, at de vil have let ved at tale om: passioner, projekter, familie, arbejde osv.

Se, hvad du selv kan lære om dem, inden I mødes. Hvis du har gjort dig umage med at lære om noget, der er vigtigt for dem, vil du skille dig ud (på en god måde).

Du må ikke gå over grænsen til stalking, men du skal være oprigtigt interesseret i, hvad der er vigtigt for dem. Så er der større sandsynlighed for, at de vil vise interesse for, hvad der betyder noget for dig.

5. Øv dig med folk, som du har let ved at tale med.

Hvis du har svært ved at føle dig i stand til social interaktion, så prøv at øve dig med en person, som du føler dig tryg ved. Husk, mens du taler, at den næste person, du taler med, sandsynligvis er lige så interesseret i at have en behagelig samtale - den slags, der løfter dig op og minder dig om, at du ikke er alene.

Læg også mærke til, hvordan nogle af de mennesker, du kender, får dig til at føle dig til at føle dig tryg ved dem. Hvad gør de, som gør, at du føler dig mere tryg ved dem.

Du kan gøre det samme for andre.

Flere relaterede artikler

51 sjove fakta om dig selv, som alle gerne vil høre

37 sjove og smertefrie måder at møde nye mennesker på

Spekulerer du på, om du har en tør humor? Her er alt, hvad du behøver at vide

6. Sig det, du har på hjerte (inden for rimelighedens grænser).

Tænk ikke for meget over, hvad du gerne vil sige, men lad være med at ævle løs om ting, som din samtalepartner sandsynligvis ikke vil finde interessante.

Det er én ting, hvis de beder dig om flere oplysninger om noget, og du gerne vil hjælpe dem. Det er en anden ting, hvis du tager noget, de har sagt, og gør det til en lang, slingrende tangent om dig selv. Vær ikke den person.

En oprigtig kompliment er aldrig et dårligt sted at starte.

7. Kom ud af dit eget hoved.

Det bliver støjende derinde. Send dit fokus udad og find én ting ved denne person eller ved den situation, I begge befinder jer i.

Kom med en bemærkning, uanset hvor overfladisk den end måtte lyde, for at lette stemningen og få gang i samtalen.

Det behøver ikke at være dybt. Fokuser på at gøre øjeblikket behageligt for den anden person. Når du gør det, vil du opleve, at du nyder dig selv mere.

8. Spring tilbage til et tidligere emne.

Nogle gange kommer samtalen til at gå over i akavet terræn. Og når det sker, kan det ikke skade at vende tilbage til et emne, som I begge har lettere ved at tale om. At dele kan nemt gå over i at dele for meget (og fortryde), når en af jer er nervøs.

Se også: 71 opløftende citater om at du er nok

Det er bedst at undgå det ved at holde jer til et område, hvor I begge føler jer godt tilpas. Medmindre der er tale om en jobsamtale, er der ingen grund til at sætte den andens hurtige tænkeevne på prøve.

Og hvis I begge har nydt at tale om noget, som I har talt om et par gange tidligere, vil I begge sætte pris på at skifte emne.

9. Husk, at ingen er perfekte. Vær tålmodig med dig selv.

Du har sikkert hørt ordene "bare have det sjovt med det" ofte nok, men det er ikke et dårligt råd.

Dette er en chance for at komme i kontakt med et andet menneske; gør det ikke til noget, det ikke er.

Din lykke afhænger ikke af, hvor godt denne samtale går. Vær tålmodig med dig selv og med de mennesker, du taler med. Der er nok at stresse over uden at sætte afslappede samtaler på listen.

10. Opfør dig, som om du har et godt forhold til folk.

Med andre ord, hvis du ikke føler dig selvsikker, så lad som om du er det. Gå selvsikkert, smil mere (oprigtigt) og vis reel interesse for, hvad den anden person siger.

Brug det, de fortæller dig, til at invitere dem til at tale om noget, der allerede interesserer dem. Få dem til at føle, at de for dig er den mest interessante person.

Se også: 56 spørgsmål, der giver stof til eftertanke

Opfør dig som om du allerede ved, at de har sagt gode ting om dig.

11. Vær autentisk - og giv mikrofonen videre.

Hvis du har lavt energiniveau (uanset årsagen), kan du være ærlig om det. Ingen har ubegrænset energi, og du behøver ikke at lade som om for nogen.

Lad dem vide, hvis du er lidt tåget, og du har svært ved at finde ud af, hvad du skal sige, og tilføj samtidig, at du er glad for at se dem og få mere at vide om, hvordan de har haft det.

Få samtalen til at fokusere på dem, men vær ikke bange for at fortælle, når de stiller spørgsmål om dig.

Konklusion

Nu hvor du ved, hvad du skal gøre, når du ikke ved, hvad du skal sige, hvilke af de ovenstående tips var særligt relevante for dig? Og hvad vil du gøre anderledes næste gang, du er stresset over en fastlåst samtale?




Sandra Thomas
Sandra Thomas
Sandra Thomas er en forholdsekspert og selvforbedringsentusiast, der brænder for at hjælpe individer med at dyrke sundere og lykkeligere liv. Efter flere års forfølgelse af en grad i psykologi, begyndte Sandra at arbejde med forskellige samfund og aktivt søgte måder at støtte mænd og kvinder til at udvikle mere meningsfulde forhold til sig selv og andre. I årenes løb har hun arbejdet med adskillige individer og par, og hjulpet dem med at navigere gennem problemer som kommunikationssammenbrud, konflikter, utroskab, selvværdsproblemer og meget mere. Når hun ikke coacher kunder eller skriver på sin blog, nyder Sandra at rejse, dyrke yoga og tilbringe tid med sin familie. Med sin medfølende, men ligefremme tilgang hjælper Sandra læserne med at få et nyt perspektiv på deres forhold og giver dem mulighed for at opnå deres bedste selv.